lluvia ligera
  • Màx: 15°
  • Mín:
11°

Breus

• RÚSSIA

Descoberts 450 quilos d'explosius Els Serveis de Seguretat russos (FSB) varen informar ahir del descobriment d'un sac amagat en un bosc pròxim a Tambov (480 quilòmetres al sud-oest de Moscou) amb 450 quilos d'explosius destinats, segons ells, a provocar un nou atemptat, segons informaren diverses agències. Els sacs descoberts contenien una mescla de dinamita i hexogen (un explosiu utilitzat en els atemptats anteriors), segons el servei de comunicació De l'FSB de la ciutat. Rússia va patir entre el passat 31 d'agost i el 16 de setembre una onada d'atemptats que va causar 293 morts i que les autoritats russes atribueixen a grups de «terroristes islàmics» txetxens.EP.

• INDONÈSIA

Nou govern amb 35 ministres i Wiranto El general Wiranto fou nomenat ahir ministre coordinador de Seguretat i d'Afers Polítics en el Govern del president indonesi Abdurrahman Wahid que compta amb 35 carteres. El general Wiranto era ministre de Defensa i comandant en cap de les Forces Armades en l'anterior Govern del president Jusuf Habibi que no pogué controlar les tropes en Timor Est, que suposadament participaren en matances. La sorpresa ha estat que per primera vegada a l'Estat hi haurà un ministre de defensa civil.EP.

• REPÚBLICA ÀRAB SAHARIANA

Polisario denuncia neteja ètnica El delegat en Andalusia del Front Polisario, Mohamed El Mamun, acusà ahir el Govern del Marroc d'organitzar una «neteja ètnica» de ciutadans saharians que, segons denuncià, són deportats en pateres des de les costes marroquines fins a Canàries i en molts de casos a Andalusia. El Mamun assegurà que els dos principals negocis del Marroc són «el narcotràfic i les pateres», i que «les màfies de les pateres que arriben a Canàries i a les costes andaluses les crea o les consenteix l'Estat marroquí». D'altra banda, el rei Mohamed VI del Marroc anuncià una partida especial del tresor per combatre l'atur al Sahara Occidental i la creació d'un nou Consell que dugui a terme el referèndum d'autodeterminació.EP.

• ARGENTINA

De la Rúa no vol servilisme a EUA El president electe d'Argentina, Fernando de la Rúa, assegurava ahir en una entrevista, publicada pel diari mexicà Reforma, que «canviarà rotundament» la relació del seu país amb els Estats Units i la política exterior argentina. «S'han acabat els enviaments de tropes a l'exterior i les posicions poc comprensibles en matèria de política exterior», indica en aquesta entrevista. «Som partidaris de donar suport a les gestions de pau» a Colòmbia, un «país germà per moltes raons», explicà De la Rúa per diferenciar la seva posició de la del Govern.EP.

• ALBÀNIA

El primer ministre presenta la dimissió El primer ministre albanès, Pandeli Majko, presentà oficialment la seva dimissió al president, Rexhep Meidani, ahir a Tirana, segons fonts oficials. En declaracions a la premsa, Majko indicà haver presentat la seva dimissió «a causa del clima de conflicte» que es viu en el si del governant partit socialista (PS). EP.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris