algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín: 10°
15°

Prescrit el delicte de finançament de partits imputat a Craxi i Berlusconi

Els exprimers ministres italians varen ser condemnat el 1998 per aquest cas

Els jutges del Tribunal d'Apel·lació de Milà varen declarar prescrit el delicte de finançament il·lícit del Partit Socialista Italià pel qual el juliol de 1998 foren condemnats els exprimers ministres Bettino Craxi i Silvio Berlusconi i als quals ara ha absolt.

Es tracta de l'anomenat cas «All Iberian-1», pel qual un tribunal de primera instància milanès havia condemnat Berlusconi a dos anys i quatre mesos de pressó i 5'8 milions de dòlars de multa (uns 930 milions de pessetes) i Craxi a quatre anys de presó i 11'6 milions de dòlars (1.850 milions de pessetes) de multa.

En aquest judici, la Fiscalia de Milà imputà a l'empresari Silvio Berlusconi el finançament del PSI de Craxi amb 22.000 milions de lires (uns 12'9 millions de dòlars) entre gener del 1991 i novembre del 1992.

Aquest finançament es portava a terme mitjançant la societat All Iberian que, segons el ministeri públic, pertenyien al grup Fininvest, propietat de Berlusconi i s'executava a través de comptes a Suïssa.

La investigació, que s'inicià el 1995, es tancà en gener següent amb la petició de processament i, en el judici, a Craxi se li imputà el delicte de violació de la Llei sobre Finançament dels Partits i Berlusconi i altres responsables de Fininvest el de falsejament de la comptabilitat per contribuir a aquest finançament. Les autoritats judicials decidiren en el seu moment desglosar el procés en dues parts, de forma que la primera, sobre el finançament il·lícita, se saldà el juliol de l'any passat amb la condemna de Craxi, Berlusconi i altres col·laboradors de l'empresari.

La defensa apel·là i la vista començà el 15 d'octubre, el mateix dia en què començava l'anomenat «All Iberian-2», centrat en l'acusació de falsificació de balanços d'aquesta companyia.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris