muy nuboso
  • Màx: 13°
  • Mín: 10°
11°

26 nins peruans moren en prendre llet contaminada donada pel Govern

En una població aïllada i sense medis per a demanar ajuda

En l'allunyada comunitat de Tauccamarca, al sud-est de Cusco, la mort arribà amb el berenar, que acabà amb la vida de 26 nins entre 3 i 12 anys, i en deixà hospitalitzats 19 més, commocionant les 400 famílies del lloc, en la que ha estat considerada pel Govern com la pitjor tragèdia dels darrers anys. L'aliment, que és part del Programa del Tassó de llet, que promociona el Govern peruà en els sectors pobres del país, va ser preparat ahir com de costum per un nin de 14 anys i consumit al migdia perprop de 50 menors.

Una hora més tard, els nins varen començar a sentir els efectes de l'enverinament, i alguns menors moriren a la mateixa porta de la escola, altres al carrer i a les portes de les seves cases. Segons els metges de l'hospital regional del Cusco, la Policia ha iniciat una severa inspecció per alguns llogarets ja que no sap res d'almenys uns deu nins que varen consumir la llet enverinada i se'n varen anar de l'escola cap a les seves cases.

Un metge de l'hospital regional, que demanà mantenir l'anonimat, afirmà que s'hauria pogut evitar l'alt nombre de morts si a la comunitat de Tauccamarca, amb una població de 400 famílies, hi hagués un centre de salut o un telèfon.

El president de la regió de Cusco, Jhony Angulo, va dir que la comunitat és allunyada, per la qual cosa la distància «es convertí en el pitjor enemic per als nins, ja que per la demora en el trasllat de la zona a l'hospital regional moriren en el camí».

Indicà que després de parlar amb la policia es creu que la mort dels menors és per intoxicació a causa del fet que possiblement la llet es mesclà amb alguna substància tòxica letal, per la qual cosa ha portat mostres del làctic als laboratoris de l'hospital regional per ser analitzades. Per la seva banda, especialistes de la Direcció Nacional de Criminalística (DININCRI) de la policia nacional viatjaren a la ciutat del Cusco per prendre mostres de sang dels finats i dels nins que es trobaven internats amb la finalitat de conèixer les causes de la intoxicació.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris