algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:

Breus

• TAIWAN

Sisme causa almanco un mort El fantasma de la mort i la destrucció tornà ahir a Taiwan amb un nou sisme de 6'4 graus en l'escala de Ritcher que, de moment, causà fins ahir un mort, centenars de ferits (700 lesionats segons la televisió) i nombrosos danys materials. A pesar que els mitjans locals d'informació confirmaren la víctima mortal, les primeres dades del Ministeri de l'Interior no el recullen i parlen de 38 ferits, 16 rescatats, dotze edificis derruïts, nou incendis, 19 fuites de gas i onze ascensors bloquejats. EP.

• ARGENTINA

Socialistes, prop de guanyar El centreesquerra posarà fi el pròxim diumenge a una dècada de gestió del populista Partido Justicialista (PJ, peronisme) i governarà Argentina des del pròxim 10 de desembre durant quatre anys, d'acord amb tots els darrers sondeigs difosos ahir abans de l'inici de la veda electoral. Aquesta victòria d'entre 14 a 17 punts de diferència l'obté sobre el candidat del PJ i actual governador de la província de Buenos Aires (primer districte, 37 per cent del cens electoral), Eduardo Duhalde, segons les enquestes publicades ahir, quan faltaven dos dies per a la cita electoral.EP.

• SUÏSA

Socialistes poden vèncer demà Els suïssos renovaran demà el seu Parlament (cambres alta i baixa), on s'espera un avanç de la dreta populista en perjudici dels partits de dreta tradicionals i el manteniment del Partit Socialista com a principal formació política del país. Els 200 diputats del Consell Nacional (cambra baixa) i els 46 del Consell dels Estats (cambra alta), amb idèntic poder, han de ser renovats cada quatre anys. Aquesta votació no té cap incidència en la composició del Consell Federal (Govern), que el Parlament no pot fer caure, segons la Constitució de la Confederació, particularment descentralitzada. EP.

• COLÒMBIA

Alliberats els turistes segrestrats Els sis turistes colombians, d'un grup de 13 que foren segrestrats dissabte en alta mar, front al port de Buenaventura, a l'oceà Pacífic, foren alliberats ahir horabaixa, segons informà el comandament de la Força Naval del Pacífic. El coronel Gustavo Rojas, segon comandant d'aquesta força, assegurà que l'alliberament de la totalitat dels 13 segrestrats s'aconseguí gràcies a la pressió militar exercida contra els guerrillers de les Forces Armades Revolucionàries de Colòmbia (FARC, marxista), que perpetraren el segrest.EP.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris