muy nuboso
  • Màx: 13°
  • Mín: 10°
11°

L'Assemblea tria un musulmà de president en lloc de Sukarnoputri

La filla del primer president de l'arxipièlag havia guanyat les eleccions

79050

El nou president d'Indonèsia, Wahid.

Abdurrahman Wahid, un dirigent musulmà moderat de salut delicada, fou elegit ahir president d'Indonèsia per l'Assemblea Consultiva del Poble, que posà fi a les esperances de la seva rival, Megawati Sukarnoputri, del Partit Democràtic Indonesi de Lluita (PDIL), els partidaris de la qual es manifestaren violentament per la decisió de la cambra.

Era la primera vegada des de la proclamació de la independència, el 1945, que l'Assemblea Consultiva del Poble elegia per vot secret, en una elecció oberta i polèmica, un president, ja que fins ara se'ls havia designat per aclamació.

Wahid obtingué un mandat de cinc anys, contra la candidatura de Megawati Sukarnoputri, per 373 vots contra 313 i cinc abstencions. Indonèsia és el quart país més poblat del món, amb 206 milions d'habitants, un 85 per cent, musulmans.

Megawati Sukarnoputri, amb els ulls plens de llàgrimes, felicità a «Gus Dur», el nom javanès de Wahid, el seu amic i aliat polític la inesperada candidatura del qual li impedí obtenir la presidència. Wahid aixecà la mà de la seva adversària i li reté homenatge, oferint-li sortir tots junts als carrers de Djakarta per reunir-se amb els seus partidaris.

Els militants del PDIL es manifesten des de fa diversos dies en el centre de Djakarta. En saber que el seu líder no havia estat elegida, milers dels seus partidaris, enfurits, començaren a dirigir-se cap al Parlament.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris