algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:
13°

Jordi Coca reclama «un entorn crític» universitari que analitzi el panorama literari

C.C. Palma.
L'escriptor català Jordi Coca assistí ahir al Centre de Cultura de Sa Nostra per participar al cicle «Canvi de mil·lenni: la literatura catalana, a debat» amb la seva visió sobre l'actual situació que travessa la narrativa catalana dels darrers temps. La seva valoració va ser contundent: convé que es creï, des de la universitat, un marc crític que afronti l'anàlisi de la producció literària.

Segons diagnosticà l'escriptor, conegut a Mallorca d'ençà que l'any 1995 es féu amb el Premi Ciutat de Palma amb Paisatges de Hopper, l'actual situació de la literatura catalana es ressent d'una excessiva tendència a atorgar la responsabilitat al crític: «Això és demanar-li massa». I afegí: «L'entorn amb què es troba el literat és bàsic a l'hora d'estimular-lo perquè escrigui obres d'interès i qualitat». Així, Coca reclamà que «és precís que existeixi un entorn crític que analitzi la producció literària d'un país, actualment inexistent en les institucions de parla catalana. Com a exemple apuntà el cas de Manuel de Pedrolo, de qui només existeix una tesi, i és realitzada a França.

Un altre dels aspectes que destacà Coca és la manca d'un suport institucional potent: «Des de la Generalitat "explicà" no s'ha potenciat prou la literatura». La conferència impartida per Coca serà seguida el proper dimarts per l'aportació de Miquel Àngel Llauger, que se centrarà en l'actual panorama poètic.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris