nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín: 11°
15°

L'Assemblea Nacional francesa dóna el vistiplau a la llei de les 35 hores

La patronal i qualque sindicat adverteixen que la batalla no ha acabat

El segon projecte de llei sobre la reducció del temps laboral a 35 hores setmanals, modificat per insistència de Verds i comunistes, rebé ahir l'aprovació de l'Assemblea Nacional francesa (Cambra dels Diputats), mentre la patronal i qualque sindicat adverteixen que la batalla no ha acabat.

El text controvertit va ser adoptat en primera lectura per 315 vots a favor, 255 en contra i dues abstencions.
La mesura, presentada per la ministra de Treball, Martine Aubry, i que es començà a debatre el passat dia 5, serà examinada a mitjans de novembre pel Senat.

El projecte, que fixa les modalitats d'aplicació de la primer llei sobre les 35 hores votada el juny del 1998, s'aplicarà a partir del pròxim primer de gener a les empreses del sector privat amb més de 20 empleats, i dos anys després, la resta.

La futura norma, que el Govern vol veure aprovada definitivament abans de Nadal, superà la seva primera prova de foc gràcies als retocs «d'esquerra» introduïts per insistència de verds i comunistes, que exigiren des del principi als seus socis de l'Executiu «anar més enllà» en la reforma laboral.

Entre aquests «retocs» destaca el condicionament de les ajudes del Govern (bàsicament alleugeriment de càrregues socials) a les empreses que passin a les 35 hores al compromís de crear o mantenir llocs de treball. Un altre estableix que els sindicats signataris d'aquests acords col·lectius o els representants dels treballadors podran alertar d'eventuals incompliments el Govern, que podria sancionar l'empresari retirant aquests beneficis fiscals. La patronal amenaçà ahir de negar-se a renegociar els acords sectorials ja rubricats.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris