algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:

Catorze experts reflexionaran sobre l'arquitectura a Palma

Amb la intenció d'obrir un fòrum de reflexió sobre Palma des d'un punt de vista arquitectònic, la Fundació La Caixa a Palma ha organitzat el cicle «Ciutat i Arquitectura. Palma en el segle XX». Les conferències que l'integrin, coordinades per l'especialista Caterina Cantarellas, incidiran en la configuració de Palma al llarg dels darrers 100 anys, el seu creixement i els errors que els seus ciutadans gaudeixen i pateixen.

Les conferències, que se succceiran setmana rere setmana des d'avui mateix al Gran Hotel de Palma, comptaran amb la participació de 14 professionals, en la seva majoria arquitectes, que reflexionaran sobre la ciutat des de les seves arrels romanes i musulmanes, el procés de modernització iniciat amb l'esbucament de les antigues murades, fins al successius plans urbanístics que han culminat en la seva actual fisonomia. Entre els conferenciants figuren Joana Roca, Josep Morata i Miquel Seguí.

A la presentació del cicle, Catalina Cantarelles destacà la necessitat de «pensar Palma» des de l'arquitectura com a manifestació «difícil de comprendre però que, de manera més activa, està indissolublement unida a la nostra vida ciutadana». Al seu costat, l'arquitecte Pedro Pablo Vaquer es va referir al caràcter «provincià» que encara caracteritza aquesta ciutat en l'imaginari col·lectiu, malgrat que la seva mida i els serveis que ofereix la situen a una passa de la metròpoli.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris