nubes dispersas
  • Màx: 14°
  • Mín: 11°
12°

Solana assumeix la política exterior europea per fer-la més activa al món

L'exsecretari general de l'OTAN diu que Europa ha de passar de les paraules als fets

82590

Javier Solana ja és «ministre» d'Exteriors i de Seguretat Comuna de la UE.

L'espanyol Javier Solana, que ahir esdevingué en primer alt representant de la Política Exterior i de Seguretat Comuna de la UE (senyor PESC), considera que ha arribat el moment que Europa equipari la seva influència política a l'econòmica i comenci a jugar el paper que li correspon en l'escena mundial.

Solana assumí ahir el càrrec de «senyor PESC» i de secretari general del Consell de Ministres de la Unió Europea i declarà sentir-se «com a casa» en tornar a la UE després de quatre anys al capdavant de la secretaria general de l'OTAN.

En una breu declaració llegida davant la premsa, Solana exposà les tasques que s'han d'escometre per fer que Europa reforci la seva influència política en l'escena internacional.

«El temps apressa. La unió del segle XXI comptarà amb una moneda única. Hauria de comptar també amb una política exterior, de seguretat i de defensa eficaç. Els esdeveniments del passat de fa poc destaquen aquesta necessitat», assenyalà, en referència indirecta als conflictes dels Balcans.

En l'actualitat Europa «és crucial en la formulació de les principals polítiques comercials, financeres i monetàries» i «arribà el moment que esdevengui també en una potència global més activa i influent», afegí.

Per això, Europa «ha de mantenir i defensar els principis i valors en els quals es basen les nostres societats», ha de definir «els nostres interessos comuns i estar decidida a propagar-los en l'arena internacional».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris