muy nuboso
  • Màx: 13°
  • Mín: 10°
11°

Breus

• TADJIKISTAN

Explosió en un mercat Una explosió tingué lloc ahir en un mercat del centre de Dusanbe, situat a 150 metres del palau presidencial, i causà ferides a tres persones, segons el ministre tayiko de Seguretat, Saidomir Zukhurov. L'explosió ocorregué en el segon pis del mercat i els vidres de la part baixa rebentaren. Al final del dia, el barri estigué sempre encordonat per la Policia. Zukhurov precisà que «els investigadors s'esforçaven a establir el tipus i la potència de l'explosiu».AFP.

• EUA

Veto de Clinton El president nord-americà, Bill Clinton, imposarà avui el seu veto al pressupost de política exterior (11.685 milions d'euros, 1.94 bilions de pessetes) ordenat pel Congrés, a causa de les seves insuficiències, assenyalà el portaveu de la Casa Blanca, Joe Lockhart. «No respecta les prioritats del president», afirmà el portaveu, citant principalment l'absència en aquest pressupost de l'assistència financera promesa pel president Clinton a Israel i a l'Autoritat Palestina en el marc dels acords de Wye a l'octubre de 1998. AFP.

Sense llum per l'huracà Irene Unes 185.000 cases de Florida es trobaven sense llum ahir com a conseqüència del pas del cicló Irene el divendres, informà una portaveu de l'empresa elèctrica FPL. Gairebé totes les cases afectades pertanyen als comtats de Miami-Dade i de Broward, al nord de Miami, informà la portaveu, Betty Núñez. Aproximadament un milió de cases varen patir talls d'electricitat durant la tempesta, segons la FPL.AFP.

• IRLANDA DEL NORD

Negociacions de pau Protestants i catòlics realitzaren ahir a Londres una nova sessió de negociacions per l'aplicació de l'acord de pau nord-irlandès a invitació del mediador nord-americà George Mitchell. En aquestes converses, només hi participen el partit protestant probritànic de David Trimble i el Sinn Fein proirlandès de Gerry Adams, les dues formacions que tenen la clau del desbloqueig de l'acord de pau conclòs l'abril de 1998. AFP.

• RÚSSIA

Reforçament de la seguretat Les mesures de seguretat adoptades a Moscou després de l'onada d'atemptats que va causar al setembre 293 morts a Rússia seran reforçades, segons declarà ahir el portaveu del Ministeri rus del Interior (MVD), Oleg Aksionov. Aksionov precisà que aquelles mesures van ser recomanades pels Serveis Secrets (FSB, antiga KGB) i el mateix MVD que van alertar sobre «la possibilitat de nous actes terroristes en certes regions russes».AFP.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris