algo de nubes
  • Màx: 14°
  • Mín:
14°

El nou home fort anuncia una transició a una democràcia real

Els militars mantenen detingunts centenars de polítics acusats de corrupció

84818

Els pakistanesos no deixaren passar el dia de platja.

El «nou home» fort del Pakistan, el general Pervez Musharraf, anuncià ahir que el seu país procedirà a «una desescalada militar» al llarg de la frontera amb l'Índia. A més, anuncià la creació d'un Consell Nacional de Seguretat, que gestionarà els assumptes del país després del cop d'estat que enderrocà el passat dimarts el primer ministre, Nawaz Sharif.

En un discurs a la nació, cinc dies després del pronunciament, el general Musharraf precisà que aquest Consell estarà compost per oficials de l'Exèrcit de l'Aire i de la Marina, així com per «experts» en lleis, en finances, en política exterior i interior. «Les Forces Armades no tenen la intenció de romandre en aquestes funcions més enllà del temps que sigui absolutament necessari per obrir la via d'una vertadera democràcia al Pakistan», subratllà.

D'altra banda, els dirigents militars paquistanesos intensificaren ahir la seva creuada contra la corrupció multiplicant les detencions. Els militars instal·laren controls en les fronteres i en els aeroports per prohibir a diversos centenars de personalitats que abandonassen el país, afirmaren fonts oficials. Parlamentaris, ministres i polítics figuren en una llista de control de sortides, precisà un responsable de l'administració a Karatxi.

Segons aquestes fonts, a més de 500 persones se'ls haurien bloquejat els seus comptes bancaris, en particular a Sharif i familiars seus, exministres federals o provincials, així com a l'exprimera ministre i cap de l'oposició Benazir Bhutto. Els onze membres de la família Sharif encapçalen un imperi de milers de milions de pessetes.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris