algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín:

El misteri envolta el parador de Papon

Condemnat a 10 anys per crims contra la humanitat, li queden dos dies per entregar-se a la Justícia

El parador de Maurice Papon, condemnat a deu anys de presó contra la humanitat pel seu paper en la deportació de jueus als camps de concentració nazis, és un misteri quan falten tres dies per a la seva entrega a la Justícia.

Papon, de 89 anys, és l'únic funcionari del Govern col·laboracionista de Vichy, durant l'ocupació nazi de França en la Segona Guerra Mundial, que ha estat condemnat per crims contra la humanitat.

Aquesta sentència, dictada el 2 d'abril del 1998 pel tribunal criminal de Bordeus (sud-oest de França), era la culminació d'un cas que comença el 1981 quan un advocat presentà la primera demanda contra Papon, set mesos després que un setmanari publicàs documents firmats per ell que apuntaven a la seva responsabilitat en la deportació de més de 1.600 jueus.

Dimarts passat, el Tribunal d'Apel·lació de Bordeus li ordenà ingressar a la presó com a molt tard el dia 20, en denegar la seva petició de continuar en llibertat fins que el Tribunal Suprem examini, un dia després, el seu recurs contra la condemna dictada en primera instància.

Però dilluns passat, Papon sortí de la seva casa natal en el Departament de Seine et Marne per a una «consulta mèdica» i, des de llavors, el seu parador és un misteri.

Els seus advocats neguen que hagi fugit. «Simplement ha decidit evitar les càmeres i els paparazzi, en aquesta caça humana com la que hi hagué els primer dies del judici» el 1997, va dir el seu lletrat defensor, Francis Vuillemin.

L'advocat declarà a la premsa que està en contacte «diari» amb el seu client i que fa només tan sols tres dies es varen veure en el seu bufet parisenc.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris