algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín: 12°
15°

Els Quinze acorden la construcció d'un espai europeu de Justícia

Preveuen suprimir l'extradició i lluitar contra el racisme

Els caps d'Estat i de Govern de la Unió Europea han posat les bases i establert mesures per aconseguir, en un futur no tan llunyà, un vertader espai de llibertat, seguretat i justícia que suposarà una nova passa amb vista a la integració judicial dels estats membre. Entre les iniciatives més importants contingudes en el document, figura la que ha estat reconeguda per tots els països com la més rellevant; el reconeixement mutu de resolucions judicials.

Així, el Consell Europeu, reunit en la localitat finlandesa de Tampere, demana al Consell i la Comissió, segons consta en el document final de conclusions, que «adoptin, abans de desembre del 2000, un programa de mesures per dur a la pràctica el principi del reconeixement mutu».

A més, el document de conclusions recull mesures i previsions tan importants com la supressió, a mig termini, del procediment d'extradició en el cas de les persones condemnades per sentència ferma que eludeixen la Justícia; s'estableix un procediment d'asil comú a tots els països membres; es declara la guerra als delictes de blanqueig de capitals o a conductes racistes i xenòfobes; s'atorga contingut i més competències a Europol i es creen organismes de col·laboració judicial i policíaca tan importants com Eurojust o l'Acadèmia de Policia Europea.

La importància del reconeixement mutu de sentències radica que no afecta només a les sentències, sinó també a altres resolucions judicials.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris