algo de nubes
  • Màx: 21°
  • Mín: 12°
21°

Bill Clinton demana que la imposició de sancions internacionals

El nou home fort pakistanès promet un «poder provisional efectiu i honest»

67344

Clinton tracta de convèncer les noves autoritats pakistaneses de tornar a un Govern Civil.

El president nord-americà, Bill Clinton, demanà sancions contra el Pakistan, informà ahir la Casa Blanca, després de reconèixer per primera vegada que s'havia produït un «cop d'Estat» en aquest país.

«El president ha demanat que s'imposin sancions perquè es tracta clarament d'una situació en què militars han efectuat un cop d'Estat contra un un govern democràticament electe», declarà el portaveu de la Casa Blanca, Joe Lockhart.

El portaveu reconegué, no obstant això, que els Estats Units no podria exercir molta pressió amb sancions. «Pràcticament "declarà" tenim ja un gran ventall de sancions en vigència contra Pakistan, en gran mesura arran dels assaigs nuclears que varen efectuar l'any passat. Però els nostres experts examinen mesures suplementàries i seran anunciades tan aviat estiguin elaborades», afegí Lockhart.

El portaveu reiterà que els Estats Units tracta de convèncer les noves autoritats de tornar a un govern civil democràtic, alhora que precisà que no demanava el retorn al poder de l'enderrocat primer ministre Nawaz Sharif.

D'altre costat, el nou dirigent militar del Pakistan, el general Pervez Musharraf, es comprometé ahir a posar en marxa «un poder provisional efectiu i honest per garantir l'estabilitat, la credibilitat, la transparència i la responsabilitat en l'administració dels assumptes de l'Estat».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris