muy nuboso
  • Màx: 18°
  • Mín: 10°
10°

Demanen ajuda a l'ONU perquè posi fi al conflicte amb Rússia

Grozni demanà ahir ajuda a l'ONU per posar fi al conflicte de Txetxènia, que ha causat fins ara més de 2.000 morts entre la població civil i importants danys materials, segons un balanç txetxè.

L'artilleria i l'aviació russa prosseguiren ahir amb els seus bombardeigs, incloent-hi Grozni, la capital, com a blanc, fet que ha ocasionat 36 morts i la destrucció d'instal·lacions petrolieres en les darreres 24 hores, segons l'Estat Major de les forces txetxenes.

Violents combats d'artilleria continuaven ahir en les immediacions de Goragorski, a uns 50 quilòmetres a l'oest de Grozni. Els bombardeigs russos a Txetxènia han provocat 2.108 morts i prop de 8.000 ferits entre la població civil, anuncià l Estat Major de l'Exèrcit txetxè.

Nombroses localitats han estat destruïdes: unes 40 totalment i altres 130 parcialment, des del començament dels bombardeigs el passat 5 de setembre, segons estableix el balanç txetxè.

El primer ministre rus, Vladimir Putin, declarà ahir que l'operació militar a Txetxènia es desenvolupava «amb pèrdues mínimes».

Un responsable txetxè sol·licità ajuda a l'ONU i al Consell d'Europa per al cessament de l'ofensiva russa, reclamant sancions contra Moscou i, com a darrer recurs, la tramesa de forces de pau internacionals. «L'ONU i Europa han de pressionar Moscou perquè finalitzi l'agressió russa i, si fóra necessari, enviar tropes internacionals», declarà Ajiat Idiguov, responsable de relacions internacionals txetxè.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris