cielo claro
  • Màx: 16°
  • Mín:

Els militars declaren l'estat d'emergència i assumeixen el Govern

El líder del cop d'Estat a Pakistan, el general Pervez Musharraf, declarà a darrera hora d'ahir l'estat d'emergència en el país i es proclamà cap del Govern, segons l'agència nacional d'informació.

Al mateix temps es confirmà la dissolució d'ambdues cambres de la Legislatura, així com de les assemblees provincials i el cessament del Govern civil, encara que s'assenyalà que el president de la república, Muhammed Rafid Tarar, continua sent cap d'Estat.

La Constitució queda «suspesa», encara que es prometé garantir «els drets fonamentals», sempre que aquests no entrin en contradicció amb les mesures que adoptin els militars en el marc de l'estat d'emergència.

Hores abans l'Exèrcit s'havia limitat a desallotjar el Parlament federal, traslladar el primer ministre enderrocat el passat dimarts, Nawaz Sharif, i detenir el qui era el seu ministre d'Interior.

Des del cop, els partits polítics s'han mantingut en silenci, a excepció de l'exprimera ministra Benazir Bhutto, que ahir mostrà el seu suport als militars.

Segons indicà ahir el seu portaveu, Bhutto, que resideix a Londres, vol retornar al seu país i unir-se al cap de l'Estat Major i principal responsable del cop, el general Pervez Musharraf. Bhutto va haver d'abandonar Pakistan fa alguns mesos, per fugir d'una condemna de cinc anys de presó. Per altra banda, la Policia anuncià la detenció i posada en arrestament domiciliari de qui era ministre d'Interior del gabinet de Sharif, Chaudhry Shujaat Hussain.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris