nubes dispersas
  • Màx: 15°
  • Mín: 10°
11°

La Comissió proposa obrir negociacions per a l'adhesió de sis països de l'est

La Comissió Europea proposà ahir començar les negociacions per a la seva adhesió a la UE amb Bulgària, Letònia, Lituània, Malta, Romania i Eslovàquia, que havien quedat fora el passat mes de març quan s'iniciaren amb els altres sis estats candidats.

Va proposar també considerar a Turquia país candidat, però sense començar les negociacions, fins que aquest país compleixi amb els criteris polítics exigits per la Unió Europea.

Així mateix, recomanà als líders de la UE que, en la reunió d'Helsinki del mes de desembre, es declarin disposats a decidir sobre l'adhesió dels països candidats que compleixin els criteris exigits a partir del 2002.

La proposta presentada ahir per la Comissió haurà de ser aprovada en aquesta cimera de caps d'Estat o Govern de la UE. La Comissió recomana en la seva proposta que les negociacions amb els sis nous països comencin l'any 2000 i que es facin de forma «diferenciada», és a dir «tenint en compte els progressos realitzats per cada país», fet que permetrà diferents ritmes.

A més, va condicionar l'obertura d'aquesta negociació amb Bulgària i Romania. En el primer cas, les autoritats búlgares hauran d'adoptar abans de concloure enguany un calendari amb «dates de tancament acceptables» de les unitats 1 a 4 de la central nuclear de Kozloduy.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris