algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 12°
17°

Els colpistes volen una sortida legal i evitar la llei marcial

Calma i incertesa de la població davant les mesures que prendran els militars

81772

Un seguidor de la líder de l'oposició, Benazir Bhutto, celebra el cop d'Estat.

Els militars que s'han fet amb el poder a Pakistan continuen sense definir el govern que succeirà el que derrocaren dimarts, però deixaren clar que volen evitar qualsevol recurs a l'estat d'excepció.

Estava previst que el cap de l'Estat Major de l'Exèrcit, Pervez Musharraf, fes saber ahir els seus projectes a la nació. Però un portaveu de l'Exèrcit anuncià que el document sobre els projectes polítics dels militars previsiblement es farà públic avui.

Musharraf es reuní ahir amb el president de la República, Muhamed Rafiq Tarar, per «discutir qüestions nacionals» sobre l'eventual formació d'un govern interí, amb el propòsit d'evitar un règim militar.

Encara que hi ha hagut ampli suport popular al cop d'Estat, la comunitat internacional, amb els Estats Units al capdavant, expressà el seu malestar davant el derrocament del Govern civil de Nawaz Sharif i demanà la ràpida restauració de la democràcia.

Musharraf va dir poques hores després d'haver «destituït» el Govern d'Sharif, que «les Forces Armades han intervingut com a darrer recurs per evitar més desestabilització» i prometé divulgar «ben aviat» el seu projecte per al futur de Pakistan.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris