algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:

L'extrema dreta, segona força a Àustria empatada amb els conservadors

L'extrema dreta fou confirmada oficialment com la segona força política a Àustria, superant per només 415 vots als conservadors, però amb el mateix nombre d'escons (52), segons els resultats anunciats ahir pel Ministeri de l'Interior.

El partit socialdemòcrata va obtenir el 33'15 per cent dels vots i 65 escons en el Parlament en les eleccions legislatives del passat dia 3.
El va seguir el partit d'extrema dreta FPOe i el partit conservador OeVP, que obtingueren el 26'91 per cent de vots cadascun. El FPOe va obtenir un avantatge de 415 vots només. Cada un tindrà 52 diputats.

Els Verds aconseguiren per la seva part el seu millor resultat a Àustria, amb el 7'40 per cent dels sufragis i 14 diputats, segons les xifres oficials.

L'índex de participació fou del 80'42 per cent, segons el Ministeri de l'Interior. Aquests resultats han de ser ara aprovats per la Comissió Electoral el 22 d'octubre.

«Aritmèticament, el FPOe és segon, ja que el FPOe i l'OeVP estan igualats» tenint en compte la petita diferència de vots, declarà el ministre de l'Interior, Karl Schloegl, abans que anunciaren els resultats oficials.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris