nubes dispersas
  • Màx: 14°
  • Mín:

Breus

• EGIPTE

Nou Govern presta jurament El nou Govern d'Egipte, compost per 29 ministres de gabinet i tres ministres d'Estat, prestà jurament ahir davant el president Hosni Mubarak. En la llista del Gabinet, que va ser ratificada diumenge per un decret de Mubarak, figuren onze nous ministres "entre ells dues dones", mentre que devuit del Govern sortint mantenen el seu càrrec, entre aquests els de les principals carteres. AFP.

• COLÒMBIA

Tretze persones són assassinades Almenys tretze persones varen ser assassinades ahir per un grup d'homes armats encara no identificats en una aldea del municipi colombià d'Heliconia, a prop de la ciutat de Medellín, en el nord-oest del país. El grup assaltà diverses cases d'Heliconia i atacà amb metralladores i pistoles de petit calibre als seus ocupants, joves pagesos en la seva majoria.E.P.

• UNIÓ EUROPEA

El PIB creix un 0'5 per cent El PIB en termes reals de la zona euro i del conjunt de la Unió Europea va créixer un 0'5 per cent en el segon trimestre de l'any en relació al període gener-març, segons dades publicades ahir per Eurostat. El creixement s'accelerà respecte de les xifres registrades en el primer trimestre de l'any tant en la zona euro com en la UE en un 0'4 per cent.E.P.

Error humà el plutoni enviat a Londres La Comissió Europea qualificà ahir d'«error humà» que un contenidor amb plutoni s'hagi enviat per error al Regne Unit després de romandre un mes emmagatzemat a Luxemburg. Segons assegurà un portaveu comunitari, els experts varen creure que el contenidor era buit quan el varen obrir, però gràcies a les mesures de seguretat no s'han vist afectats.E.P.

Acord amb Sud-àfrica La Unió Europea i Sud-àfrica firmaren ahir a Pretòria l'acord d'associació després d'un intens cap de setmana de negociacions en el qual finalment s'«han clarificat les principals divergències», segons assegurà ahir a Brussel·les un portaveu comunitari. Segons la Comissió Europea l'acord provisional sobre vins i begudes alcohòliques, inclosa la qüestió de les denominacions d'origen, també s'inclou en l'acord global. L'acord sobre les denominacions d'origen de «Porto» i «Jerez» serà aplicat «en els termes exactes acordats al març».E.P.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris