algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
13°

Ieltsin ingressa a l'hospital en plena campanya russa sobre Txetxènia

Mentrestant, Grozni afirma que ha abatut cent soldats russos en violents combats

L'Estat major de la Presidència txetxena afirmà que uns cent soldats russos foren abatuts ahir en els violents combats per al control de la localitat de Chervlionaya-Uzlovaia, al nord del riu Terek i a uns 50 quilòmetres de Grozni. Per altra banda, mentre les tropes russes dubten sobre les properes operacions militars, el president del país, Boris Ieltsin, fou hospitalizat per un grip acompanyat de febre, segons anuncià el portaveu del Kremlin, Dimitri Iakuchkin.

Unes hores abans, el diari d'oposició Segodnia anuncià que el cap de l'Estat pot ser operat aquest mes. Iakuchkin precisà que el president, que fou sotmès a diverses anàlisis mèdiques durant els darrers dies, segueix un tractament en l'hospital central del Kremlin. El rotatiu, que esmentava fonts «oficioses», assenyalà que l'equip mèdic que atén Ieltsin li ha prescrit una nova intervenció quirúrgica; però no va precisar de quin tipus.

En la vessant militar, «les tropes txetxenes, dirigides pel coronel Jatab, recuperaren els dos terços de la localitat de Chervlionaya-Uzlovaia als russos; un centenar de soldats finiren i diverses desenes de blindats foren destruïts», segons Grozni. Els combats haurien provocat tres ferits en les tropes txetxenes.

Anteriorment, l'exèrcit rus féu esclatar a la matinada d'ahir una línia d'alta tensió, fet que privà d'electricitat el 80 per cent de la població txetxena. Ahir al matí l' Estat major de la presidència txetxena a Grozni afirmà que 60 soldats russos havien mort en les darreres 24 hores i que desenes de militars resultaren ferits en combats a l'oest del país, al voltant de Goragorski i de Bamut.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris