muy nuboso
  • Màx: 17°
  • Mín:
13°

El mestre Aligi Sassu, distingit a Milà amb l'Encomana d'Isabel la Catòlica

Francesc Antich i Maria Antònia Munar li feren arribar les seves felicitacions

73270

El cònsol general d'Espanya a Milà imposà la condecoració a Aligi Sassu.

El reconeixement del Govern espanyol arribà al mestre Aligi Sassu a Milà, la ciutat que el va veure néixer ara fa vuitanta set anys. Va ser divendres, tot just post el sol, quan el cèntric Palau Visconti "que en altre temps va pertànyer a la mare del cineasta" es va vestir de gala per celebrar la festa de la Hispanitat; s'hi lliurà l'Encomana de l'Orde d'Isabel la Catòlica a l'artista milanès fincat a Mallorca.

Sassu va rebre una gran ovació quan José Manuel Cervera de Góngora, cònsol general d'Espanya a Milà, va imposar-li la condecoració. Sassu, recolzat en la seva esposa, Helenita Olivares, escoltà emocionat les paraules que, en nom del govern espanyol, li dedicà el cònsol. Cervera de Góngora va dir que «seria superflu enumerar les raons per a aquest reconeixement, perquè són de domini públic», per després situar l'obra de Sassu a un nivell universal. També va fer referència a Mallorca, «la segona pàtria de Sassu», i ressaltà que «el seu amor per Espanya, sens dubte, ha crescut gràcies a la seva consort, Helenita». Va ser llavors quan el públic interrompé el discurs del cònsol amb els seus aplaudiments.

Abans d'imposar l'Encomana al mestre, José Manuel Cervera de Góngoira llegí una carta que aquell mateix matí havia remès la presidenta del Consell de Mallorca, Maria Antònia Munar, excusant la seva absència «per compromisos adquirits amb anterioritat» i felicitant Sassu «sincerament i afectuosa». Al mateix temps, Helenita Olivares i Aligi Sassu afirmaren haver rebut dos obsequis enviats pel president del Govern balear, Francesc Antich.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris