algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:

Nit de bauxa amb el primer aniversari de l'Espai Mallorca

Uns carrers més enllà de l'aglomeració per la reinuaguració del Liceu, l'Espai Mallorca va celebrar el seu primera aniversari. Ni hi hagué fracs ni vestits llargs. Tampoc no s'hi va acostar el rei d'Espanya, ni tan sols el president del Govern balear, Francesc Antich, qui preferí veure l'òpera Turandot, convidat pel batle de Barcelona, Joan Clos, a escoltar tres grups de rock de Mallorca "Antònia Font, Fora des Sembrat i Antoni Nicolau", esfereir"se amb els diables de Sant Antoni del barri de Gràcia i mirar amunt amb els castellers. Maria Antònia Vadell, vicepresidenta del Consell de Mallorca, i Nanda Ramon, coordinadora de Cultura del Consell, varen ser la representació institucional d'un acte que va arribar a aplegar prop de 500 persones i que es perllongà fins a la una de la matinada.

El nombrós públic que va assistir a la festa de l'Espai Mallorca era majoritàriament d'universitaris de totes les Illes. També s'hi acostaren escriptors com Carles Rebassa o Héctor Hernández, cantautors com Maria del Mar Bonet i pintors com Ramon Trias. Sebastià Alzamora, director del centre, destacà l'aproximació entre Catalunya i Balears que ha provocat l'Espai durant el seu primer any. Vadell assegurà, per la seva banda, que el centre del Consell i el Gremi d'Editors de Balears ha promogut «un intercanvi necessari per a tots nosaltres».

A la una, amb el Liceu ja desert, l'Espai Mallorca també tancà les portes, després d'oferir una festa ben diferent de la inuguració de l'any passat. Si els escriptors foren els protagonistes aquell 25 de setembre de 1998, dijous suposà un acostament del centre a un tipus de cultura més popular, mostra de la seva nova orientació envers la multidisciplinarietat.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris