algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:

Almenys 180 persones moren en les inundacions

A Puebla, de 40 a 60 quedaren enterrades en una allau

Les inundacions provocades per les pluges han provocat almenys 180 morts, 97 d'ells només a l'estat de Puebla, en el centre de Mèxic, i prop de 200.000 damnificats en diferents punts del país, segons fonts oficials.

A l'estat de Puebla, a l'est, entre 40 i 60 persones, entre elles uns 20 nins, quedaren enterrades per una allau de fang que va inundar un col·legi transformat en refugi, en el poble de Mixum.

En aquest mateix estat, a Teziutlan, a uns 200 quilòmetres a l'est de Mèxic, es retiraren els cadàvers de 31 persones mortes a causa de l'allau de fang que va destruir les cases, indicà Protecció Civil.

Unes 50 persones romanen desaparegudes. Unes 15.000 persones han perdut les seves llars en diverses localitats d'aquest estat després que les inundacions danyassin més de 5.000 cases.

La situació és també crítica prop de la presa de Necaxa, on el nivell de les aigües ha arribat al seu màxim i les autoritats es preparen per evacuar els 13.000 habitants de la regió.

A Mixum, on quedaren 40 i 60 persones sepultades, la situació és caòtica, segons informà el president municipal de la localitat de Pantepec, Ismael Pérez Cruz. El funcionari va dir que la tragèdia es va produir quan una allau provocada pels forts xàfecs va sepultar sota dos metres de fang una precària escola que complia les funcions d'alberg. Entre les víctimes hi hauria uns 20 nins. L'escola era utilitzada com a refugi per a gent pobre, en la seva majoria indígenes nahuas, que van haver d'abandonar les seves llars durant els últims dies a causa de les inundacions que es registren en aquesta zona.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris