algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:
10°

El Govern presenta les adquisicions a la subhasta de Christie's

Damià Pons: «És necessari actuar per evitar la dispersió del patrimoni»

63542

Guillem Rosselló i Joana M. Palou.

T.M.

Amb una reflexió sobre la necessitat d'aprendre d'experiències passades i cercar la col·laboració per defensar el patrimoni cultural de possibles dispersions, el conseller de Cultura del Govern balear, Damià Pons, presentà ahir al Museu de Mallorca les recents adquisicions de l'Executiu illenc a la subhasta realitzada per la casa londinenca Christie's. Les obres, pintures i objectes, que ascendiren a un cost de 23.250.000 pessetes, van ser mostrades a una de les sales del Museu de Mallorca, amb la presència del director del centre, Guillem Rosselló Bordoy, i el director general de Cultura del Govern balear, Pere Muñoz.

El conseller Damià Pons, qui lloà la «tasca de l'anterior equip de govern amb aquestes adquisicions», aprofità per reflexionar sobre aquesta experiència passada: «Aquesta subhasta posa en evidència problemes que hi ha, que hi ha hagut i que hi pot haver. El patrimoni de families ancestrals pot entrar en procés de desfeta, de dispersió i desintegració. Cal que les institucions públiques i les empreses privades col·laborin perquè el patrimoni quedi dins de la Comunitat Autònoma». Així mateix, Pons esmentà la necessitat que les famílies «facilitin aquesta col·laboració», i apuntà que tal vegada la solució més apropiada per coordinar aquestes accions sigui «la creació d'una mena de fundació pública».

Les obres presentades ahir testimonien l'exitosa actuació del Govern a la «house sale» de Bendinat: s'aconseguiren 16 dels 18 lots que es consideraven indispensables, fet que dóna poc marge a pèrdues de gran abast. Tanmateix, Guillem Rosselló lamentà que no s'adquirís una de les pintures més interessants, obra de fra Juncosa, de qui no es custodia cap peça en col·leccions públiques.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris