lluvia ligera
  • Màx: 15°
  • Mín:
11°

Ja són almenys setanta les persones mortes a l'accident ferroviari de Londres

La Policia assegura que hi ha, encara, més d'un centenar de desapareguts

Almanco 70 persones moriren en l'accident ferroviari succeït a Londres, informà ahir la Policia, afegint que no esperava trobar més cosos entre les escombraries. Altres 100 passatgers continuen desapareguts des que dos trens col·lidiren el matí de dimarts a l'hora de major trànsit en el centre de Londres, en un dels pitjors accidents ferroviaris en la història de Gran Bretanya, digué la Policia.

«L'evidència que tenim és clara, almanco 70 han mort», digué el subcomissionat de la Policia Andy Trotter en una conferència de premsa. Trotter indicà que les altres 100 persones que continuen desaparegudes podrien trobar-se entre els morts o fugiren amb vida i no informaren a la Policia.

«No pensam, a causa de la devastació causada per l'incendi, que sigui possible recuperar més cosos del tren», declarà. El nou saldo de morts, que augmentà des dels 26 reportats en finalitzar els esforços de rescat dimarts a la nit, convertí a l'accident en el pitjor ocorregut a Gran Bretanya des que 90 persones moriren el 1957, quan un tren exprés i un ferrocarril suburbà varen xocar a Lewisham, en el sud-est de Londres.

El sorprenent increment en el nombre de morts es donà a conèixer en moments en què les queixes de l'opinió pública sobre la seguretat dels trens britànics s'intensifiquen, a mesura que surten a relluir les primeres pistes sobre les causes de l'accident. Les autoritats ferroviàries revelaren ahir que el més petit dels trens involucrats en el desastre, un Thames Train de tres vagons, no es detingué en una llum roja segons abans de l'accident, prop de l'estació de Paddington.

En un comunicat conjunt, els operadors dels dos trens i la firma Railtrack, que opera les vies i estacions de ferrocarrils britànics, digueren que els senyals en la intersecció on es produí la col·lisió funcionaven plenament.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris