nubes dispersas
  • Màx: 12°
  • Mín: 10°
11°

Ciutadella exhibeix la col·lecció completa dels cartells fets per Brossa

La Caixa d'Estalvis de Balears «Sa Nostra» ha organitzat a la Sala de Cultura de Ciiutadella una exposició a la qual es reuneixen tots els cartells dissenyats pel polifacètic poeta català Joan Brossa (1919"1998). La mostra, realitzada en col·laboració de la Fundació Caixa de Sabadell, arriba a Menorca després d'haver estat exhibida ja a Manacor, Eivissa i Formentera.

Comissariada per Maia Creus, l'exposició «Joan Brossa. Cartells 1975"1999» mostra la col·lecció completa de cartells realitzats per l'artista, sovint inspirats en dissenys dels autors on el català trobà model, Joan Miró i Joan Salvat"Papasseit. Així, els cartells donen compte, com també les seves obres literàries i poemes visuals, del repte autoimposat pel mateix Brossa en el seu art: la concepció de la poesia com a aventura visual, bàsica en aquest poeta sense límits que transitava de la imatge literària a la imatge visual amb l'agilitat de l'arlequí i l'agudesa del visionari», segons el definí la comissària.

La mostra, significativa com a reunió de poemes visuals o cartells"poema realitzats per encàrrec divulgatiu o amb finalitats reivindicatives, ha estat inclosa per l'equip de Govern municipal de Ciutadella al programa educatiu per als centres escolars que ha elaborat l'àrea municipal d'Educació. Segons apuntà el regidor de l'àrea, Joan Manel Martí, «són poemes visuals per estar al carrer. Una obra impressionant on es conjuguen diversos codis de comunicació, com la paraula i la imatge».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris