nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín:
16°

L'Exèrcit d'Indonèsia impedeix als refugiats timoresos tornar a ca seva

Acnur diu que Djakarta és favorable al fet que tornin


Els soldats indonesis impedeixen als desplaçats de Timor Oriental que retornin a les seves llars, a pesar que el Govern de Djakarta havia mostrat la seva intenció d'accedir a aquestes repatriacions, segons alguns testimonis procedents de la frontera.

De fet, un responsable de l'Alt Comissionat per als Refugiats de Nacions Unides (Acnur), Fernando del Mundo, havia declarat pel dematí que el Govern indonesi havia «acceptat iniciar les repatriacions» dels habitants de Timor Oriental obligats, sovint per la força, a fugir a territori indonesi. «Els soldats indonesis detenen els cotxes que volen travessar la frontera per retornar a Timor Oriental i amenacen de matar els seus ocupants», declararen dos habitants de Timor Oriental, que arribaren a Balibo, la localitat timoresa de l'est més pròxima a Timor Occidental.

«Els soldats diuen que hi haurà guerra i que no estam autoritzats a tornar a les nostres llars», explicà Domingos dos Santos, que arribà ahir a Balibo, on la Força Internacional per a Timor Oriental (Interfet) ha establert una base.

El portaveu de l'Acnur qualificà aquest acord de «novetat important», precisant que va ser assolit dissabte després d'una sèrie d'encontres d'alt nivell entre oficials indonesis i responsables del Comitè Internacional de la Creu Roja (CICR) i de l'Acnur.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris