algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín:

El mallorquí Andrés Planas mostra a Madrid la passió pel mosaic i les piscines

El pintor mallorquí Andrés Planas inaugura aquesta setmana a Madrid una mostra amb la seva més recent producció. L'exposició, titulada significativament amb un únic substantiu, «Piscinas», s'exhibirà a la Galeria d'Art Dionís Bennàssar de Madrid a partir del dijous dia 7, i es podrà visitar al llarg de tot el mes.

Les pintures, centrades en els elements més característics de les piscines, combinen la referència a objectes tan distintius com l'escaleta de sortida amb la presència habitual d'estructures de mosaics, amb un estil que la comissària de l'exposició, Gudi Moragues, encerta a definir com «Constructivisme emocional». En paraules de la crítica d'art, les piscines de Planas són «espais habitats per la presència de vestigis, signes i memòries d'aparença fugaç o recordada que donen el ritme i la intensitat a la vida. Proclamen, alhora, l'aventura que cada nova pintura suposa, endinsant-se a la investigació de desconeugts territoris que, mitjançant poètics camins, i que condueixen a l'essència mateixa de la creació».

A les piscines, aquest pintor nascut a Palma l'any 1957 i vinculat de temps enrere a la galeria Dionís Bennàssar, es manifesta com a obeient deixeble de la percepció. Els espais són traçats amb el govern de la simetria i en ells abunden, meticulosament tractades, totes les gammes del blau «per representar "en paraules de Moragues" tot l'edifici de la nostra existència actual».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris