muy nuboso
  • Màx: 16°
  • Mín: 11°
13°

Uns mil soldats de la Interfet es despleguen a la frontera amb Timor Occidental

Les condicions de seguretat permetran aviat el transport d'ajuda humanitària a la zona est

Uns mil soldats de la Interfet es desplegaren al llarg de la frontera entre Timor Oriental i Occidental, informaren ahir responsables del contingent multinacional, mentre fonts humanitàries advertien que les condicions de seguretat permetran en breu el transport en l'ajuda humanitària a la zona est de Timor Oriental.

Els militars, traslladats per via aèria, tancaren tots els passos fronterers entre les dues parts de l'illa. L'operació "«la més important duta a terme per les forces de defensa australiana», segons el comandant de la Interfet, el general australià Peter Cosgrove" va ser llançada en les darreres 24 hores.

Aquest desplegament es produeix mentre els caps de les milícies antiindependentistes reiteren, des del territori indonesi, que «eliminaran» tota força que penetri a l'oest de Timor Oriental. «En estendre la nostra presència a la part occidental la nostra intenció és demostrar que el mandat és clar, i que estam decidits a protegir tots els timoresos de l'est», afirmà el general Cosgrove.

D'altra banda, les condicions de seguretat permetran pròximament el transport de l'ajuda humanitària a la zona est de Timor Oriental amb un control diari, va anunciar ahir a Dili el portaveu de l'Oficina per a la Coordinació d'Ajuda Humanitària, Michel Barton. Aquesta normalització té lloc quan una companyia de Gurkhas britànics establiren un hospital de campanya, on ja han pogut ser ateses 150 persones.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris