cielo claro
  • Màx: 16°
  • Mín:

Tòquio aixeca el confinament per accident nuclear

El Govern japonès aixecà ahir l'ordre d'evacuació i confinament en centres cívics per als residents en un radi de 350 metres de la planta de Tokaimura, que fa dos dies visqué el major accident nuclear del Japó. El ministre portaveu del gabinet, Hiromu Nonaka, va dir que la zona és segura i que els 150 habitants evacuats puguin retornar a les seves llars.

La decisió es prengué després que experts de la Comissió de Seguretat Nuclear estudiassin les darreres mostres en el lloc en el qual es donaren nivells 16.000 vegades superiors a l'habitual en l'exterior de l'edifici després de produir-se l'accident dijous passat.

L'ordre d'evacuació i acordonament d'un perímetre de 350 metres va ser donada dijous i ampliada parcialment aquest mateix dia a la nit fins a un radi de 10 quilòmetres. Varen ser evacuats obligatòriament 150 habitants d'unes 50 cases aixecades prop del complex de reciclatge nuclear de l'empresa JCO, filial de Sumitomo Metal and Mining, que passaren els dos darrers dies confinats en tres centres públics dels envoltants en la província de Ibaraki, a devers 160 quilòmetres al nord-est de Tòkio.

L'accident, causat per una greu negligència dels operaris durant el procés de reciclatge d'urani, rebé el grau 4 de l'escala internacional de set punts que medeix la gravetat de les radiacions. Al mateix temps, milers de veïns de la localitat Tokaimura varen fer ahir fila durant hores per sotmetre's a proves de detenció de radiacions.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris