algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín:

Breus

• SÈRBIA

21 detinguts a manifestació La Policia detingué 21 persones en la manifestació que se celebrà dijous a Belgrad per suposats atacs contra els agents i per alterar l'ordre públic. «Els vàndals de torn tregueren els participants d'un míting fora del lloc per al qual havien rebut autorització i atacaren per sorpresa els policies que complien amb les seves tasques en el pont de Branko», segons un comunicat de la Policia emès ahir.E.P.

Els moments más amargs de Solana El secretari general de l'OTAN, Javier Solana, que la propera setmana deixa el càrrec, va fer ahir un balanç dels més de quatre anys al capdavant de l'Aliança, i reconegué que els moments «més amargs i durs» els passà durant la campanya aèria de l'OTAN contra Sèrbia, mentre entre els moments «més emotius» es troba el rebement que li donaren els refugiats albanesokosovars a Macedònia, i la tornada d'aquests a Kosovo.E.P.

• TAILÀNDIA

Ostatges a l'ambaixada birmana Unes 30 persones, entre elles almenys tres estrangers, romanen retingudes com a ostatges a l'ambaixada de Birmània a Bangkok, a mans d'un grup de dissidents birmans armats, segons la Policia tailandesa. Segons la Policia, un ciutadà alemany, un altre de Singapur i un malaisi, es troben també tancats a l'ambaixada. La Policia parla a més d'entre «15 i 20 ostatges tailandesos». A més, tretze membres del personal diplomàtic de l'ambaixada romanen també a l'interior de l'edifici.AFP.

• KURDISTAN

Moren deu rebels kurds Nou rebels del Partit dels Treballadors de Kurdistan (PKK) moriren ahir en combats amb l'Exèrcit a l'est d'Anatòlia mentre que s'espera la pròxima rendició d'un grup del PKK a les forces turques seguint la crida del seu cap, Abdalah Ocalan. Els combats es varen desenvolupar a les províncies de Bitlis i de Van, segons la subprefectura de Diyarbakir, al sud-est, encarregada de coordinar la lluita contra el PKK. E.P.

• FRANÇA

Manté embargament a la carn de boví França decidí ahir mantenir l'embargament contra la carn de boví britànica, segons anuncià el Ministeri d'Agricultura i els secretaris d'Estat de Salut i Consum d'aquest país. Aquesta decisió es produeix després que l'Agència Francesa de Seguretat Sanitària dels Aliments, una autoritat consultiva, fes públic un informe en què s'aconsellava no aixecar l'embargament, precisà el Govern francès.E.P.

• JAPÓ

L'accident més greu des de Txernòbil El portaveu de l'Agència Internacional de l'Energia Atòmica (AIEA), David Kyd, afirmà ahir que l'accident que es va produir dijous a la planta d'urani experimental japonesa de Tokaimura és el més important ocorregut després del de Txernòbil el 1986. «És un accident molt important en termes de nombre de ferits i en termes d'efectes per la salut de la gent que viu als voltants», declarà David Kyd. «No record un accident tan significatiu des de Txernòbil el 1986», afegí, alhora que destacà que fins i tot l'accident de la central nuclear de Three Mile Island (Estats Units) de 1979 no va causar ferits.E.P.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris