algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín: 11°
15°

El Govern xinès celebra el 50è aniversari del règim comunista

El règim xinès celebrà ahir els seus 50 anys en el poder amb grandioses cerimònies que reuniren mig milió de civils i militars en el centre de Pequín, per a una demostració de patriotisme minuciosament organitzada. Durant dues hores, el president Jiang Zemin va ser l'estrella de les cerimònies centrades en la plaça Tiananmen, cor simbòlic del règim, des de la creación de la República Popular per Mao Zedong l'1 d'octubre del 1949.

Després d'una salva de 50 canonades i d'haver hissat la bandera, Jiang, únic dirigent que acudí amb un vestit Mao gris obscur, passà revista a les tropes.

Parlant directament a Taiwan, Jiang prometé aconseguir la «reunificació de la pàtria», un objectiu, segons ell, que pertany a «la voluntat inquebrantable de tot el poble xinès.

Devers 12.000 militars de les tres branques de les forces armades desfilaren posteriorment al peu de la tribuna, envoltats de blindats i míssils, alguns dels quals són capaços de transportar càrregues nuclears que poden arribar a les costes de Taiwan o dels Estats Units.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris