nubes dispersas
  • Màx: 17°
  • Mín: 12°
14°

Deu mil soldats russos envaeixen Txetxènia i s'apoderen de cinc pobles

Els independentistes musulmans responen matant deu membres de les tropes invasores

80032

Un nin rus colca amb bicicleta prop dels assaigs nuclears.

Milers de soldats russos, amb el suport d'uns mil vehicles blindats, entraren anit a l'interior de Txetxènia, on es desplegaren davant les forces txetxenes, segons informà un responsable local.

Les forces russes s'apoderaren ahir sense necessitat de combatre cinc pobles del nord de Txetxènia, segons indicà, en declaracions, el responsable local txetxè.

Les forces russes, que entraren 20 quilòmetres a l'interior del territori de la república, prengueren els pobles d'Udora, Kapustino, Maiskoie, Maiorskoie i Selivankino, en el districte de Naurskaia, precisà el cap de l'administració local, Taus Baguraev.

Els habitants d'aquests pobles fugiren en direcció a l'interior de Txetxènia, segons les mateixes fonts. Les línies de Defensa txetxenes es troben a pocs quilòmetres d'allà i és probable que es produeixin enfrontaments en les pròximes hores, declarà Taus Baguraev. Segons ell, prop de 10.000 militars russos prengueren posicions en Naurskaia.

A la fi del dia, però, deu soldats russos havien estat abatuts a Txetxènia en els primers combats mantinguts amb les forces d'aquesta república, indicà el responsable local txetxè. Al respecte de la invasió russa al territori txetxè, el primer ministre rus, Vladimir Putin, declarà ahir que no reconeix la legitimitat del president txetxè, Aslan Maskhàdov, en declaracions a la televisió NTV.

Assaigs nuclears de Rússia  

Les Tropes Nuclears Estratègiques de Rússia llançaren ahir dos coets balístics intercontinentals des de terra i mar, informà un portaveu del Ministeri rus de Defensa. Un míssil intercontinental de la classe «Tòpol» fou llançat a las 09'42 hores de Balears des d'una sitja localitzada en el cosmòdrom militar de Plesetsk, en el nord del país, i el vector arribà al blanc en la regió de Kamchatka, a 5.600 quilòmetres en línia recta del polígon, indicà la font. D'altra banda, un submarí nuclear rus de la classe «Delta-3» llançà amb èxit un coet intercontinental en aigües del Mar d'Ojotsk, a l'Extrem Orient de Rússia. El submarí efectuà el llançament en posició d'immersió i el cohet arribà al blanc previst en un polígon en les costes de la regió de Chukotka.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris