algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín:

L'Acadèmia Sueca concedeix el premi Nobel a Günter Grass

El guardó distingeix l'autor de novel·les tan cèlebres com «El timbal de llauna»

100774

Günter Grass brindà ahir amb la seva esposa, Ute, en conèixer la notícia.

L'escriptor alemany Günter Grass va ser ahir guardonat a Estocolm amb el premi Nobel de Literatura, punt culminant de la carrera del millor escriptor alemany de la postguerra, tant per la força creativa com també per un esperit combatiu que l'ha col·locat sempre a primera línia.

El guardó ha estat concedit per l'Acadèmia Sueca com a reconeixement de la seva forma de descriure «la cara oblidada de la Història en faules de negra alegria», com la del ja clàssic El timbal de llauna, encara que la seva notorietat procedeix també de la seva intensa i controvertida militància política.

Moments després de rebre la notícia, Grass es manifestà «orgullós i commogut» per la distinció, fent referència a l'anterior guardonat d'origen alemany, Heinrich Boll: «M'he preguntat espontàniament el que hauria dit, i crec que hi hauria estat d'acord». Al costat de l'escriptor, la seva esposa Ute Grass apuntà una gran satisfacció per un guardó esperat llarg temps: Ute recordà que des de fa 20 anys es comentava que Grass rebria el Nobel, però «ja ens havíem oblidat que fos possible. No l'esperàvem».

Dedicat seriosament a la literatura a partir de 1955, Grass assolí notorietat com a escriptor amb la seva segons novel·la, El timbal de llauna, l'any 1959. La seguiren obres tan destacades com Años de perro, Anestèsia local o El rodaballo, que li suposà un gran èxit, així com peces per a teatre i llibres de poemes.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris