algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
15°

El Japó pateix l'accident nuclear més greu de la seva història

La fuita provocà un augment de nivells radioactius 4.000 vegades superiors al normal

Almanco 19 persones quedaren exposades a la radiació en un accident ocorregut dijous en una planta japonesa de processament d'urani, digué la televisió nacional NHK. L'accident en la planta a Tokaimura, a la prefectura d'Ibaraki, uns 140 quilòmetres al nord-est de Tòquio, involucrà 16 quilograms d'urani, segons declarà a NHK un treballador de la planta.

El secretari general del Govern japonès, Hiromu Nonaka, considerà ahir que la fuita d'urani registrada ahir dematí en una central de reciclatge nuclear suposa una situació d'emergència sense precedents per al Japó.

La fuita provocà un augment dels nivells radioactius fins a 4.000 vegades superiors al normal. Tres empleats foren hospitalitzats, dos d'ells en estat greu, mentre que més de cent persones, que vivien en una zona situada a 200 metres de la fàbrica, foren evacuades.

Així mateix, les autoritats japoneses utilitzaren ahir altaveus per demanar als milers d'habitants que viuen a la zona pròxima a la fàbrica nuclear experimental de Tokaimura, que quedassin a casa seva després de la fuita ràdioactiva que es produí a la factoria.

Un portaveu del districte indicà que les autoritats també s'apressaren a demanar a les persones que viuen a deu quilòmetres al voltant de la fàbrica que quedin a les seves cases.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris