cielo claro
  • Màx: 20°
  • Mín: 11°
11°

De Palacio assegura a Brussel·les que dimitirà si és acusada de frau

Els comissaris nomenats per Prodi iniciaren els seus discursos a l'Eurocambra

Malgrat que els eurodiputats aconseguiren ahir a Brussel·les que la comissària designada responsable d'Energia i Transports, Loyola de Palacio, durant l'audiència al parlament Europeu, es comprometés a dimitir en el futur com a comissària si se l'acusa de frau, els membres de l'Eurocambra no quedaren convençuts de la innocència de l'exministra d'Agricultura i decidiren ajornar la seva votació fins avui per poder debatre el nomenament en profunditat. Així, «no es pot tornar a produir una situació com la que s'ha produït a la Comissió sortint» ha dit De Palacio i haurà d'esperar fins avui per obtenir, o no, els resultats prevists d'un Parlament que té al Partit Popular europeu com a grup majoritari, encara que no de manera absoluta. «Si em veiés en una situació semblant sense cap dubte que dimitiria», afirmà l'exministra d'Agricultura popular, que durant la primera hora i mitja de la sessió hagué d'aguantar un gran nombre de preguntes respecte a la seva responsabilitat personal i política en el cas del lli. Després d'arrancar-li el compromís, els eurodiputats aplaudiren. De Palacio es comprometé a lluitar contra el frau.

En la seva audició davant l'Eurocambra, de Palacio hagué de respondre a nombroses preguntes sobre el denominat cas del Lli, que afectava la seva etapa com a ministra d'Agricultura. Respongué en nombroses ocasions que el Parlament espanyol i la comissió d'investigació creada per tractar aquest tema l'ha eximida de responsabilitats.

Igualment, afirmà que «ha quedat molt clar que no hi ha hagut responsabilitat política», i que pel que fa al «control, pagament i gestió de les ajudes agrícoles, corresponen a les administracions regionals». Subratllà que el tema del lli responia a la campanya electoral i havia estat emprat per l'oposició». En acabar l'audiència, De Palació assegurà que les preguntes llançades des dels grups d'Els Verds (en què hi ha el PNB, EA, i el BNG), des del Partit Socialista i des del Partit Liberal, havia estat un muntatge sense gaire importància.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris