muy nuboso
  • Màx: 20°
  • Mín: 14°
17°

Breus

• Colòmbia

Detingut cap urbà de la guerrilla El comandant del front urbà de la guerrilla Exèrcit d'Alliberació Nacional (ELN) que actua a Barrancabermeja, Vladimir Isaza Henao, fou detingut ahir en aquesta ciutat del nord-est de Colòmbia, segons les autoritats policíaques. Isaza fou sorprès quan preparava una bomba amb quaranta quilos d'explosius i que, segons les fonts, anaven a ser utilizats per a una acció terrorista. Fonts policíaques de la regió asseguraren als periodistes que el líder rebel detingut exercia com a comandant del front urbà Resistència Yariguíes, facció de l'ELN que té com a centre d'activitat el conflictiu port fluvial de Barrancabermeja.E.P.

• Perú

Condemna perpètua per a Feliciano El líder de la guerrilla maoista peruana Sendero Luminoso, Óscar Ramírez Durand, àlies Camarada Feliciano, fou condemnat ahir a cadena perpètua per traïció a la pàtria, segons informà el Consell Suprem de Justícia Militar del Perú. Ramírez Durand, capturat el passat 14 de juliol als Andes centrals per les Forces Armades, fou condemnat pel Primer Jutjat Especial de la Segona Zona Judicial de l'Exèrcit. El líder de la facció dissident coneguda com a Camino Rojo, fill d'un general retirat de l'Exèrcit, era el darrer líder històric en llibertat de l'organització maoista, i durant més d'una dècada aconseguí esquivar diverses operacions militars a la regió amazònica.E.P.

• Algèria El 87'7 per cent dels algerians respondrà «sí» en el referèndum sobre la concòrdia civil que es farà el 16 de setembre, segons un sondeig publicat ahir pel diari El-Khabar. La participació en aquesta consulta aconseguirà el 86'1 per cent, segons el sondeig realitzat del 13 al 21 d'agost davant 1.906 persones de més de 18 anys a 32 wilayes (províncies) sobre 48, segons el diari. Els algerians hauran de respondre a la pregunta «Estau vos d'acord amb la gestió general del president de la República a favor de la restauració de la pau i de la concòrdia civil?».E.P.

• Regne Unit

Acusacions contra el portaveu de Blair El portaveu del primer ministre britànic Tony Blair és acusat en un llibre d'haver parodiat discursos del tron de la reina i informat a alts funcionaris de la vida sexual de certs ministres, segons informa avui la premsa britànica. Aquestes imputacions nodreixen una polèmica entorn del controvertit Alastair Campbell, que personifica per l'oposició la influència desmesurada de la legió d'assessors en matèria de comunicació que envolta Blair. El portaveu escrigué el 1997, segons el llibre, una paròdia del discurs del tron, amb el qual la reina inaugura tots els anys la sessió parlamentària. E.P

• Iugoslàvia

Els crims de l'OTAN, segons Belgrad Les autoritats iugoslaves presentaren ahir el «Llibre Blanc sobre els crims de l'OTAN», en què es realitza un inventari de les conseqüències dels bombardeigs aeris comesos, la primavera passada, per l'Aliança a la República Federal de Iugoslàvia. Els autors de la publicació, editada pel Ministeri d'Afers Estrangers, mantenen la tesi que les incursions aèries "voluntàries o accidentals" en zones residencials, ponts, fàbriques, hospitals, centres de televisió i béns del patrimoni cultural constitueixen «crims de genocidi, crims contra la humanitat i crims de guerra».E.P.

• Kuwait

Els jordans demanen compensacions Uns 25.000 jordans expulsats de Kuwait després de la invasió iraquiana reclamen compensacions d'uns 525.500 milions de pessetes a l'emirat, segons publicà ahir el diari Al-Raia l'-Aam. El misser encarregat de reclamar aquestes compensacions en nom de la majoria dels antics expatriats jordans a Kuwait, Abdel Nàsser Nassar, afirmà que els seus clients reclamaven aquestes indemnitzacions a títol de compensació per les accions i les participacions que tenien en companyies, fàbriques, impremtes i planters a Kuwait.E.P.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris