cielo claro
  • Màx: 24°
  • Mín: 16°
24°

Breus

• Iraq

Delegats dels EUA Una delegació d'agregats parlamentaris nord-americans, que avaluarà l'impacte de les sancions imposades a l'Iraq des de fa nou anys, arribà ahir a Bagdad. La delegació, la primera que visita l'Iraq des de 1990, indicà no tenir la intenció de reunir-se amb dirigents iraquians. La delegació, formada per cinc adjunts de parlamentaris i representants de dos institucions amb seu a Washington, arribà per carretera procedent d'Amman. A la imatge, els delegats.AFP.

• Colòmbia

Atemptats Diversos atemptats perpetrats ahir de matinada per presumptes rebels colombians en les ciutats de Bogotà, Barranquilla, Barrancabermeja i Medellín causaren tres morts, nou ferits i diversos danys materials, informaren fonts oficials colombianes. El comandant de la Policia, el general Alfredo Salgado, no descartà que aquestes accions tinguin relació amb la vaga general anunciada per dimarts pròxim pels sindicats.E.P.

• Veneçuela

Defensa de l'Assemblea El president veneçolà, Hugo Chávez, instà ahir a defensar la «sobiraníssima» Assamblea Nacional Constituent (ANC) contra tots aquells que «pretenguin alterar l'ordre polític en Veneçuela» i reiterà que els Govern es mantindrà en el seu camí democràtic. «Faig aquesta crida a tots els homes i a totes les dones de Veneçuela perquè defensin la dignitat de tota aquesta pàtria nostra».AFP.

• Israel

Assassí de Rabin El Tribunal Suprem d'Israel augmentà ahir la pena de Jigal Amir, assassí del primer ministre laborista, Isaac Rabin, i del seu germà Hagai per haver conspirat per assassinar i haver preparat atemptats antiàrabs. El assassí haurà de passar tres anys més a la presó per aquests càrrecs i el seu germà quatre més. Jigal Amir purga ja una pena de cadena perpètua per haver assassinat a trets Isaac Rabin el 4 de novembre del 1995. A la foto, l'assassí de RabinAFP.

• Tajikistan

Dos morts en tiroteig Almenys dues persones moriren ahir i altres dotze resultaren ferides en el tiroteig registrat entre militars tajikos al mercat Shah-Mansur, en el centre de Dushanbe, segons l'últim balanç del Ministeri d'Interior. Les dos víctimes mortals són un militar i un civil, mentre que els ferits són en la seva majoria civils, entre ells alguns comerciants afganesos. De moment es desconeix la causa del tiroteig.E.P.

• U E

Apreciació de l'euro El president sortint del Bundesbank, Hans Tietmeyer, manifestà ahir la seva confiança en el potencial d'apreciació de l'euro, especialment gràcies a l'«estabilitat interna» de la moneda única. En una entrevista al diari «Die Welt», Tietmeyer, que ocupa el seu càrrec des del 1993, recordà que l'euro és una moneda «jove» i per tant necessitada d'un reconeixement més gran dels mercats financers.AFP.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris