cielo claro
  • Màx: 24°
  • Mín: 17°
17°

Breus

• U E

El BCE maté igual el preu dels doblers El Consell de Governadors del Banc Central Europeu (BCE) decidí ahir mantenir el preu dels doblers en la Zona Euro, tot i la pujada dels tipus d'interès als Estats Units i a pesar de l'acceleració major del previst resgistrada el juliol de l'indicador que utilitza per mesurar la inflació, la massa monetària. L'indicador pujà un 5'6 per cent el juliol, mentre que el vaixell s'ha fixat un objectiu de només un 4'5 per cent per a tot l'any 1999. Així, el principal tipus d'interès a curt termini, el de refinançament roman en el 2'50 per cent per a les properes dues setmanes, com des de la baixada del mes d'abril.AFP.

• Brasil

Manifestació contra Cardoso Milers de manifestants, convocats pels partits d'oposició, sindicats i organitzacions socials, procedents de tot el país, protestaren ahir a Brasília contra el Govern i demanaren la renúncia del president Fernando Henrique Cardoso, en la major manifestació del darrer lustre. Per als organitzadors de la marxa, varen ser més de 100.000 els manifestants i la meitat, o un poc més, segons càlculs políciacs i governamentals. Aquesta darrera xifra, no obstant això, supera a la de 30.000 que s'estima que participaren el 1996 en la marxa, també cap a Brasília, del Moviment dels Sense Terra.E.P.

• Sàhara

Congrés del Front Polisario El president de la República Àrab-Saharauí Democràtica (RASD), Mohammed Abdelazid, inaugurà ahir al col.legi Dotze d'Octubre, situat a 17 quilòmetres del campament sahrauí d'Smara, el desè Congrés Nacional del Front Polisario, sota el lema «Lluita, unitat i determinació per imposar la independència nacional i la Pau», i amb la participació de representants d'Espanya, Algèria, Mauritària, Angola, Nigèria, Cuba, Ghana, Estats Units i de la Missió de l'ONU per al Sàhara Occidental.E.P.

• Rússia

Stepaixin, a l'oposició liberal L'exprimer ministre rus, Serguei Stepaixin, destituït el passat 9 d'agost pel president, Borís Ieltsin, s'ha passat a les files de l'oposició liberal, assestant un nou revés al Kremlin quan queden quatre mesos per a les eleccions legislatives. «No hem aconseguit crear una gran coalició de dretes abans de les eleccions de desembre», declarà ahir Stepaixin en una roda de premsa en què anuncià oficialment el seu suport al partit Iabloko de Grigori Iavlinski, que compta amb 46 diputats en la Duma (cambra baixa del Parlament).E.P.u Brasil

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris