algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 13°
13°

Breus

• Sàhara

Advertència del Polisari El ministre d'Afers Exteriors de la República Àrab Sahariana Democràtica (RASD), Ould Salek, afirmà ahir, en una conferència de premsa prèvia al X Congrés del Front Polisari, que començarà avui, que el nou rei del Marroc, Mohamed VI, té ara per davant «el desafiament de la democràcia, i el primer examen serà el referèndum d'autodeterminació del Sàhara». El ministre afegí que el Front Polisari no acceptarà un nou retard, tot insinuant que l'opció d'una nova guerra és una cosa molt real. «És necessari que responguem les peticions legítimes del nostre poble», afirmà.AFP.

• Rússia

Acord amb la Xina i exrepúbliques Rússia, la Xina i les exrepúbliques soviètiques d'Àsia central Kirguizistan, Takhikistan i Kazakhstan es comprometeren ahir a Bichkek (Kirguizistan) a protegir-se conjuntament contra els disturbis que sorgeixen en els seus territoris, en el marc de la creació d'un «món multipolar», com a única via per assegurar el desenvolupament. La cimera regional coincideix amb els combats mantinguts per Rússia i Kirguizistan contra els islamistes en els seus territoris i amb la negativa xinesa i russa a admetre la guerra empresa per l'OTAN contra Iugoslàvia.AFP.

• Veneçuela

Sessió extraordinària del Congrés El Congrés veneçolà convocà una sessió extraordinària de les seves dues cambres demà per avaluar la situació del país i la dimissió dimarts de la presidenta de la Cort Suprema de Justícia, Cecilia Sosa, confirmà la parlamentària conservadora Mireya Rodríguez. El Congrés veneçolà havia acordat mantenir-se temporalment en recés, coincidint amb la proclamació de l'Assemblea Constituent, no fa ni un mes, la qual convoca les seves sessions a la seu del Parlament.E.P.

• ONU

Demana abolició de pena de mort La subcomissió de drets humans de l'ONU ha sol·licitat l'abolició de la pena de mort per als delinqüents menors de 18 anys en el moment del crim, segons indica un informe d'aquesta instància de l'ONU publicat ahir. La resolució va ser adoptada dimarts vespre per 14 vots a favor, 5 en contra i 5 abstencions. Per una altra votació de 12 vots a favor, 11 en contra i 2 abstencions, la subcomissió va mantenir un paràgraf denunciant sis països (Aràbia Saudita, Estats Units, Iran, Nigèria, Pakistan i Iemen) que han executat 19 delinqüents juvenils des del 1990.E.P.

• Itàlia

Vol la dimissió del ministre de Justícia El líder dels democratacristians del CCD, un dels membres de la coalició de dreta del Pol de les Llibertats, Pierferdinando Casini, anuncià que, en els pròxims dies, presentaria al costat de Gianfranco Fini, cap de l'Aliança Nacional (AN), i de Silvio Berlusconi, una moció de censura contra Diliberto. El ministre de Justícia, un dels dos ministres comunistes del Govern de Massimo D'Alema, acompanyà ahir a l'aeroport de Roma-Ciampino la mare de Silvia Baraldini, Dolores, que viatjà a Itàlia per reunir-se amb la seva filla, a qui no veia des de feia 17 anys, els que va passar empresonada als Estats Units, acusada de terrorisme.AFP.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris