algo de nubes
  • Màx: 22°
  • Mín: 15°
22°

El país, sacsejat per un fort terratrèmol

El sisme de 5'3 graus en l'escala de Richter que sacsejà Costa Rica en la matinada ahir provocà un gran ensurt en la població, que sortí alarmada als carrers, però no deixà víctimes ni danys materials, informà la Creu Roja costa-riquenya «El tremolor no deixà ni ferits, ni morts, ni danys materials, l'únic que ha causat va ser un ensurt», assegurà el portaveu de la Creu Roja, Danny Mena, qui explicà que informacions en l'exterior sobre un terratrèmol de major magnitud provocà una saturació en les xarxes telefòniques del país.

El tremolor tingué una magnitud de 5'3 graus en l'escala de Richter i va ser registrat a les 04.03 hores, segons informà l'Observatori Vulcanològic i Sismològic de la Universitat Nacional de Costa Rica (Ovsicori). L'epicentre del tremolor "que es va percebre en tot el país" se situà a 80 quilòmetres al sud-oest de San José, en la costa del Pacífic.

Abans, la Xarxa Nacional de Vigilància Sísmica d'Estrasburg (França) havia anunciat un terratrèmol de 7'2 graus a la frontera entre Nicaragua i Hondures, amb epicentre a 13'8 graus de latitud nord i 87'1 de longitud oest, que es produí a les 12.03 hora de les illes. Poc després, el Centre Nacional d'Informació Sísmica d'Estats Units informà d'un «fort» sisme de 6'7 graus, amb epicentre a uns 80 quilòmetres al sud de San José, produït a les 12.02.

L'observatori costa-riqueny confirmà que les informacions dels centres d'estudis sismològics de França i Estats Units sobre un tremolor a Centreamèrica corresponen al mateix terratrèmol, encara que difereixin en algunes dades.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris