algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 14°
19°

Més de cent mil persones es manifesten a Belgrat contra Milosevic

Tota l'oposició s'uneix per mostrar el seu rebuig contra el president

90458

És el primer mitin de protesta després dels bombardeigs.

Més 100.000 persones protestaren ahir a Belgrad per demanar la renúncia del president iugoslau, Slobodan Milosevic, acusat de ser el responsable d'una dècada d'enfrontaments. La manifestació és la major a Sèrbia des de les protestes al carrer del 1996, quan s'exigia que Milosevic reconegués els triomfs de l'oposició en eleccions locals que li permeté el control de ciutats clau a tot el país.

Amb la intenció de reduir la concurrència de manifestants, les autoritats varen oferir la possibilitat d'avançar les eleccions, feren canvis en la loteria nacional i ordenaren el pagament ahir de pensions ajornades des de l'abril. Però portaveus de l'oposició varen dir que la Policia no intentà detenir els autobusos que duien gent a la manifestació des d'altres ciutats sèrbies. La Policia mantingué una actitud discreta durant la manifestació davant el Parlament federal, al centre de Belgrad, però hi havia un important contingent en el seu interior.

Poc abans del començament de la marxa, una granada de gas lacrimògen caigué entre la multitud prop del podi, i un testimoni va dir que un manifestant va ser duit a l'hospital, però la concentració continuà amb discursos de líders opositors. Els organitzadors, el grup G-17 d'economistes independents sota l'ombra de la influent Església ortodoxa, havien instat la sempre dividida oposició que s'unís a la marxa i demanà als participants que deixassin les seves afiliacions partidàries a casa i s'unissin per mostrar amb força el seu rebuig contra el president iugoslau.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris