algo de nubes
  • Màx: 23°
  • Mín: 16°
16°

«De la figuera a la taula» o com treure profit d'un dels fruits més saborosos

Felip Munar ha elaborat un llibre per impulsar-ne el consum

83860

Eelip Munar presentarà el llibre a Lloret el proper deu de setembre.

T. A .

«Les figues d'aquí són més molsoses i saboroses que les d'Israel o Tunísia, que són les que s'estan venent als mercats i pertot. I les nostres figueres se'ns moren als arbres!». Felip Munar i Munar gairebé s'emociona quan explica el raonament que l'ha impulsat a la creació del llibre De la figuera a la taula. Receptes de cuina, editat a la Col·lecció Menjavents, de Documenta Balear. El llibre es presentarà el deu de setembre a Lloret, d'on és l'autor, en un acte inclòs dins les festes del Secar.

«No és només un llibre de receptes, que també n'hi ha, amb aquest treball voldríem ajudar a conscienciar sobre el fet que tenim un producte de primera qualitat del qual se'n pot treure molt profit», explica Munar. L'autor lamenta la mala fama d'aquesta fruita saborosa, «abans la menjaven només els pobres i els porcs», i espera que la tendència canviï ràpidament. «La nostra idea és que als restaurants hi hagi plats amb figues d'aquí, o tassonet de figues en lloc de licors fets de poma o cirera. Per què no es poden vendre bombons de figa, o pa de figa als turistes?», es pregunta Munar.

Una vintena de receptes de figues d'altres reculls culinaris i gairebé setanta propostes noves integren el gruix del llibre. «He comptat amb la col·laboració de molta gent, persones que participen a la Festa del Sequer, que m'ha faciltiat receptes d'aquesta festa i altres de nova creació», comentà Munar.

Figaflors amb aladrocs en vinagre, quiche de figues seques i gorgonzola», llomet de porc farcit amb figues seques, o bunyols caramel·litzats de figues són algunes de les propostes del llibre en què també es pot aprendre a fer confitura de figues, arrop o gelat.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris