algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 14°
18°

Detectats a Kosovo els primers casos de malalties epidèmiques transmissibles

L'ONU i la KFOR prometen més esforços per detenir l'onada de violència

Alguns casos de malalties epidèmiques transmissibles (poliomielitis, hepatitis A, febre hemorràgica) han estat registrats a Kosovo durant els darrers dies, anuncià ahir a Ginebra l'Organització Mundial de la Salut. «És urgent restablir els sistemes de sanitat capaços de contenir la propagació de les malalties contagioses», assenyalà l'OMS en un comunicat fet públic ahir. El cas de poliomielitis va ser detectat l'11 de agost a l'hospital de Pristina en un petit de tres anys no vacunat, arribat d'una zona desfavorida.

Entre el 4 i l'11 d'agost, 24 persones varen presentar signes d'icterícia presumiblement per efecte de l'hepatitis A, per la qual cosa varen ser ingressades a l'hospital de Pristina. Nou d'aquelles persones eren joves, d'entre 10 i 18 anys, de la ciutat de Podujeva. Per últim, un cas de febre hemorràgica ha estat diagnosticat en una jove de 19 anys, ahir mateix a l'hospital de Pristina.

La baixa taxa de cobertura de vacunació, la mala qualitat de les xarxes d'aigua i dels sistemes fecals, els persistents desplaçaments de població i la pobra infraestructura sanitària constitueixen un vertader risc de transmissió de malalties. Des de fa quatre anys, les taxes de vacunació a Kosovo són molt baixes i, segons el darrer estudi disponible, del 1996, només el 53 per cent dels nins de dos anys havia rebut una sèrie completa de vacunes contra malalties com la poliomielitis i la rubèola. D'altre costat, els caps de l'Administració civil de les Nacions Unides i de la Força Internacional de Pau per a Kosovo (KFOR) prometeren ahir intensificar els seus esforços per aturar l'onada de violència que ha sembrat el terror entre les minories sèrbia i gitana de la província.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris