cielo claro
  • Màx: 19°
  • Mín: 15°
15°

Víctor Alexandre entrevista vint personalitats a «Jo no sóc espanyol»

El llibre, de pròxima aparició, és una reflexió sobre la catalanitat

«Una manera d'afirmar 'qui som' és proclamar sense complexos 'qui no som'. Sota el títol Jo no sóc espanyol, Víctor Alexandre recull el fruit de vint converses sobre qüestions relacionades amb la identitat dels catalans», segons resa la publicitat que envolta aquesta obra.

Serà aquesta tardor quan aquest volum del periodista i escriptor nascut a Barcelona sortirà al carrer de la mà d'Editorial Proa. Alexandre, que va obtenir el premi Recull de periodisme el 1996, ha parlat amb diferents personatges dels àmbits de la televisió, la literatura, la música, el periodisme, la religió i l'esport que exposen, francament, quines són les seves arrels i quines són les seves cultura i nació.

Entre les persones entrevistades, una de mallorquina: Maria Antònia Oliver. L'escriptora de Manacor, de qui encara que se sap què dirà al lector a Jo no sóc espanyol, de segur que farà alguna aportació particular, tenint en compte que ha viscut la realitat illenca durant la seva joventut.

Altres personatges públics seran l'editor Eliseu Climent (que sempre ha tingut molt clara la seva pertinença, com a valencià que és, als Països Catalans); l'actor Joel Joan, triomfador als teatres madrilenys amb la traduïda Yo soy fea; el director de cinema Francesc Bellmunt; els cantants Lluís Llach (que va enganar la censura franquista amb L'estaca) i el líder d'Els Pets, Lluís Gavaldà.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris