cielo claro
  • Màx: 20°
  • Mín: 13°
13°

Tres espanyols i un italià, segrestats per un grup armat a l'Iran

Els segrestadors estan vinculats al narcotràfic, cosa que indica que el mòbil és econòmic

89180

El religiós dominic Cosme Puerto, 57 anys.

Quatre turistes europeus, entre ells tres espanyols i un italià, així com el seu guia iranià, varen ser segrestats la nit de dissabte per un grup armat en un hotel de Kerman, en el sud d'Iran. Els espanyols segrestats són Joaquín Fernández, Cosme Puerto, ambdós cures, i Pedro García, mentre que l'italià es diu Massimo Cattabriga.

Els segrestadors, tres homes i dues dones armats amb pistoles automàtiques, estan presumptament vinculats al narcotràfic, cosa que indica que el mòbil del segrest seria econòmic. Així, la ràdio i la televisió estatals els qualificaren de «bandits armats», terme que significa a Iran traficants de droga. Les fonts europees a Teheran explicaren que els cinc homes es trobaven en un hotel a Kerman, ciutat turística al sud del país. «Els tres espanyols es trobaven sopant quan els segrestadors vingueren a cercar-los», subratllà un guia iranià a Kerman, qui afegí que «els segrestadors després cercaren l'italià en la seva habitació».

El passat mes de juny, tres residents italians que treballaven a l'Iran varen ser segrestats en condicions semblants en aquesta mateixa regió abans de ser alliberats una setmana més tard després de «negociacions amb els segrestadors» duites a terme per les autoritats iranianes. El Ministeri iranià d'Afers Exteriors qualificà aquest acte d'«inhumà i repugnant». El portaveu del Ministeri Hamid-Reza Assefi assegurà que les víctimes seran «pròximament» alliberades. «La Policia ha obert una investigació i esperam que aquest assumpte se solucioni ben aviat», afegí Assefi.

De la seva banda, l'agència oficial Irna indicà que el Consell de Seguretat de la província es reuní immediatament per examinar l'assumpte. Esmentat per Irna, el governador de la província de Kerman, Abbas Doaghoi, afirmà que els segrestadors estavan «seguits de prop» i que les carreteres de la província estaven «sota control».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris