algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 15°
19°

Breus

• Guatemala

Judici històric Els jutges d'un tribunal de Guatemala dictaran avui sentència per a 25 militars acusats de cometre una matança de camperols el 1995, entre el temor dels acusadors per la seva possible absolució i les protestes públiques per exigir la seva llibertat. Els debats finals al Tribunal de Sentència de Cobán, capital del departament de nord d'Alta Verapaz, començaren dimarts passat en aquest poble a 213 quilòmetres de ciutat Guatemala. A la imatge, un dels militars.E.P.

• Unió Europea

Borses, a l'alça Les borses europees finalitzaren ahir la sessió a l'alça, després de variar la seva orientació en les últimes hores a causa dels guanys registrats per Wall Street, incentivades per les positives dades, anunciades ahir, dels preus a la producció, que allunyen en part el temor a la pujada dels tipus d'interès als Estats Units, si bé sembla clar que la Reserva Federal optarà per la pujada en la seva propera reunió. E.P.

Demana informació a París La Comissió Europea ha sol·licitat a les autoritats franceses informació amb caràcter d'urgència perquè aclareixi si al seu país es estan produint pinsos per a l'alimentació animal a partir del fang residual provinents d'estacions de depuració d'aigües i les mesures que s'han posat en marxa per eradicar aquesta pràctica terminantment prohibida per la legislació comunitària. La veu d'alarma davant una nova crisi alimentària ha sorgit arran de les informacions aparegudes a la premsa francesa i alemanya.AFP.

• Mèxic

Pla per als diàleg a Chiapas La Comissió Episcopal per a la Pau i la Reconciliació, informà ahir que elabora una proposta perquè el govern i l'Exèrcit Zapatista d'Alliberament Nacional (EZLN) reprenguin el diàleg suspés des de setembre del 1996. En roda de premsa, el bisbe de San Cristóbal, Samuel Ruiz, explicà que el document serà donat a conèixer en la comunitat de Bachajón del municipi de Chilón, on els prelats oficiaran una misa. Ruiz detallà que entre els punts del document estan «no excloure cap dels actors del conflicte; reconstruir les condicions viables i creíbles que duguin cap a la pau digna, justa i duradora plasmades en l'esperit de la Llei del diàleg firmat per les partes el març del 1995». A la imatges, un moment de la conferència de premsa que oferí el bisbe Samuel Ruiz.E.P.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris