lluvia ligera
  • Màx: 19°
  • Mín: 16°
18°

Nous incidents a Kosovo donen com a resultat la detenció de 78 persones

A Kosovska Mitrovica es varen disparar dos coets i a Gravobac dos obusos

Dos coets i dos obusos de morter varen ser disparats la nit de dimarts a dues ciutats de Kosovo Kosovska Mitrovica (al nord) i Gravobac (a l'oeste). A més, els soldats de la KFOR van detenir 78 persones a Kosovo després de diversos incidents, segons indicà el portaveu de la KFOR, el comandant Jan Joosten.

A Kosovska Mitrovica els incidents esclataren la nit de dimarts entre albanesos i serbis, anuncià ahir la força de pau (KFOR) a Pristina. La matinada de dimarts, quatre explosions es varen escoltar a la ciutat, on s'enfronten des del dissabte els soldats francesos de la KFOR amb manifestants albanesos que desitgen anar cap al barri serbi d'aquesta ciutat dividida.

Una patrulla va descobrir al lloc dos llançacoets de 66 mil·límetres, indicà el portaveu. Després de les explosions, afegí, «es varen desencadenar els enfrontaments entre serbis i albanesos». Fonts militars han precisat que els llançacoets es varen trobar en el sud de la ciutat, on es troben els barris albanesos, i que els enfrontaments varen tenir lloc al nord, on hi ha les barriades sèrbies.

Els soldats francesos varen tancar de nou el pont que unia les dues parts de la ciutat per impedir un grup d'albanesos arribar a l'altra banda «on els esperaven 200 serbis». Tres hores més tard la situació era de calma. A Gravobac, a l'oest de Kosovo, nou obusos de morter varen ser disparats contra el centre de la ciutat, i feriren lleugerament dos civils i encertaren una casa, indicà el comandant Joosten.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris