algo de nubes
  • Màx: 22°
  • Mín: 15°
18°

El PKK kurd assumeix el domini dels EUA i lluitarà políticament per un Estat

Els independentistes s'han convençut que la lluita armada ha perdut sentit

El Partit dels Treballadors del Kurdistan (PKK) prepara un congrés extraordinari per modificar el seu programa i definir l'estratègia per a una lluita política en pro de les reivindicacions kurdes. Així ho va afirmar ahir la direcció del PKK en un comunicat difós pel Centre d'Informació del Kurdistan a Alemanya. «En lloc de lluitar contra el nou ordre mundial, (el PKK) ha de definir la seva posició i continuar l'oposició amb mitjans polítics», assegurà el comitè central del partit, que va anunciar la setmana passada el seu suport a la crida del seu líder, Abdalà Ocalan, per deixar les armes i abandonar Turquia el primer de setembre.

La direcció del partit subratlla l'hegemonia d'EUA en el món, Orient Pròxim inclòs, i admet que les forces de la zona hauran «adaptarse tard o prest a aquest nou ordre». Tanmateix, el comunicat també anuncia que el PKK interromprà unilateralment el primer de setembre la lluita armada contra el Partit Democràtic del Kurdistan a Iran (PDK) -formació kurda iraquiana que es considera propera al Govern d'Ankara-, encara que matisa que el seu braç armat «no emprendrà accions militars mentre no ataqui el PDK».

La nova via política acceptada per la direcció del grup kurd i definida com a «concepte estratègic» es justifica en què «la lluita armada ha perdut el seu valor en els darrers cent anys, encara quan tengui justificació i sigui necessària».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris